litt om mine pekingender:)

Pekingand

Pekinganda har sin opprinnelse i Amerika, og ble i si tid innført dit frå Østen.
Dette er ei hardfør og fruktbar and som ble avlet fram som egg og kjøttfugl, og pga dette så ruger ikkje pekinganda sjølv.
dei som tegnet Donald duck har vist fått sin inspirasjon frå denne anda
finst kun i kvit farge.
Kjønsbestemmelse
på denne anda er litt vanskelig når dei er små, faktisk fekje du tydelige tegn før dei har fått sin voksne drakt. Da vil andrikken (hannen) få to fjør ved stjerten som krøller seg oppover. Men en kan også høre det, hoa kvakker veldig høgt menst hannen er meir hes og hveser mer en den kvakker. der er også noen som ser på nebbfargen, mine fyste 8 var der nå 3 med gult nebb og resten med bleke nebb, men noen kvakket og noen hveste i begge grupper så den metoden er noe usikker.
hus og mat
Dei er ganske enkle i matveien, eg gir dei kromat oppdrett 2 (frå kylling til voksen), brød, litt frukt og havre eller bygg, så får dei ete det dei vil i hagen min, iberiasnigler feks:) men under egglegging kan en godt gi dei kromatt egg 110 for det ekje berre kalk dei trenger da og egg 110 har det dei trenger for egglegging sesongen.
hus til pekingand behøver ikkje å være isolert, men tett og trekkfritt skal det være!
eg har en del av huset med kaninnetting og en del med tett gulv av metall med golvbelegg på, dette for enkel reingjøring. Den delen med netting kan du godt ha vatn i vist dei ikkje he en dam/badekar/balje ute, da gjer du det lett å holde det reintbåde for deg og endene:)
Vatn
dei må ha muligheten til å få vaske seg og vatnet må være dypt nok til at dei kan dyppe hodet helt under! får dei ikkje dyppe hodet vil dei få problemer med øynene og nebb, og det vil vi ikkje ha:)
Ein dam er jo drømmen for mange, men ikkje alle kan få den drømmen oppfylt.. så vi kan godt bruke store bajler, badekar,eller til og med bunnen til store innebur til kaniner!
Men vist du er handy eller har en kar som er det, så kan du bygge din egen andedam!
bruk spade eller gravemaskin og grav eit passende hull, fyll på i kantene og botnen med fin sand og ha på en hagedamduk. legg tunge steiner rundt kanten oppe på duken og gjerne pynt med litt planter som ender ikkje eter.Og fyll den opp klar til endene.
eller kjøp en ferdig dam på hagesenter eller grav ned eit oppdrettskar med rør i botnen slik at du fe tømt og vasket det, ender griser og bæsjer mykje!

Anda legger kvite til gullvite egg og minstevekt er 70 gram
legger rundt 200-250 egg iåret
Andrikk ca 3,5 kg og Anda 3 kg

mine pekingender som koser seg i hagen 😊

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Håvard | Svar 16.07.2016 03.07

Hei.hvor gammel kan en peking bli?

Ingunn Fosskand | Svar 29.04.2016 02.58

Tusen takk for god informasjon! Har akkurat kjøpt meg Rugemaskin og skal prøve å få kjøpt rugeegg... Er såå klar for å bli andemamma 😀

Line | Svar 10.06.2015 17.45

Har et spørsmål til, kan de spise seg i hel?

Line | Svar 09.06.2015 17.52

Kan de være ute når det blåser,torner eller regner?

Sofie | Svar 09.06.2015 17.48

Når begynner de å legge egg?

Mille | Svar 31.05.2015 21.52

Hvordan ser man forskjell på at det er gutt eller jente?

Charlotte 02.06.2015 12.31

Hei, andrikken har to fjør ved stjerten som vipper seg oppover, som to små segl, disse har ikkje anda, og er som regel større. Anda kvekker ,menst han kun veser

Alexander | Svar 07.05.2015 19.11

Må man ha 2 stk? jeg tenkte og bygge om ene soverommet inne i huset som den kunne være mens jeg var på jobb ellers så kan den få gå fritt rundt med meg hjemme

turilura 25.06.2015 13.41

Du må ikke finne på å ha ender inne, de griser og bæsjer mye, og det blir fort veldig vond lukt! Også skal jo de fleste dry helst være ute da

Charlotte 07.05.2015 19.19

Hei, ja to er et minimum! Ellers blir dei ensomme og utvikler da ofte aggressiv oppførsel.og eg anbefaler ikkje å ha disse innendørs,dei skal være ute i det fri

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 20:53

Hei 😊 vist du klipper fjæra på vingen så vil dei holde seg der. Men lar du dei fly så vil dei følge sine instinkter og fly sørover til vinteren 😊

...
24.07 | 18:44

Hei. En spennende historie, jeg har en lignende, men 3 egg. Nå snart 6 uker og de er veldig preget på meg. Vil de forville seg, eller forbli tamme? Erfaring? ?

...
17.09 | 15:14

Hei Arvid, dette hvet eg faktisk ikke, men kanskje du kan høre med ornitologisk forening? Lykke til ❤️

...
17.09 | 08:51

Hei ønsker tips hvor jeg kan få tak i et ringmerke eller halsmerke til ei tam grågås, får bare beskjed at det er bare godkjente ringmerkere som har dette??

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE