div hønsesnacks

Hønsebrød

Dette er hønsebrød, det består av div frø og rotgrønsaker osv. dette elsker hønsa og du får en mulighet å "medisinere" dei på naturens måte :)

1 dl kanarifrø

0,25 dl havre

0,25 dl hvete

0,25 dl rug

0,25 dl solsikkefrø

en god dæsj honning

en glugg eller to med olje (rapsolje)

1 ss kanel

1 ts pepper

1 pk timian

1 pk oregano

1 pk mynte (disse hakker du fint opp og du kan velge andre urter)

3-4 egg

3 raspet kvitløksfedd

dette blander du godt ihop og så har du oppi noen ss med mjøl og litt vatn. Du skal berre ha i såpass med mjøl at det binder det hele ihop så du kan forme det. Form det til en tykk pannekake, så steker du det i steikepanna på lav varme, dette kan du fryse i porsjon str og ta opp etterkvart som du trenger det. I denne miksen kan du ha også kulturmelk, havrekli og hakket vassarv, skvallerkål, løvetann, rognebær eller blåbær osv. bruk naturen og det vil hønsa elske dej for :)

 

Du kan også bruke denne oppskrifta og ikkje steike den, da har du ikkje i mjøl, men dette er da ferskvare og kan oppbevarest i kjøleskap 2-3 daga eller du fryse det :)

 

 

 

Dette er den "rå" varianten, her har eg hatt oppi raspet eple, gulerot og mais, og pakket det i plastik til frysing. det forsvinner fort når hønsa får sette nebbe i den :)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

24.07 | 20:53

Hei 😊 vist du klipper fjæra på vingen så vil dei holde seg der. Men lar du dei fly så vil dei følge sine instinkter og fly sørover til vinteren 😊

...
24.07 | 18:44

Hei. En spennende historie, jeg har en lignende, men 3 egg. Nå snart 6 uker og de er veldig preget på meg. Vil de forville seg, eller forbli tamme? Erfaring? ?

...
17.09 | 15:14

Hei Arvid, dette hvet eg faktisk ikke, men kanskje du kan høre med ornitologisk forening? Lykke til ❤️

...
17.09 | 08:51

Hei ønsker tips hvor jeg kan få tak i et ringmerke eller halsmerke til ei tam grågås, får bare beskjed at det er bare godkjente ringmerkere som har dette??

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE